Az arc harmóniája

Üdvözöljük Önt honlapunkon!

Bizonyára Ön is azt szeretné, hogy gyermekéből nemcsak egészséges, hanem vonzó felnőtt is váljon. Egy arc akkor lesz szép, ha harmonikusan tud fejlődni. Ezt azonban gyakran gátolják a helytelen táplálkozás - a rágás hiánya -, a kóros izomerők, és a különféle rossz szokások. Az arc elégtelen fejlődése eredményezi a szabálytalan fogakat és az állkapocseltéréseket is.
Ezen a honlapon megpróbálunk segítséget nyújtani ahhoz, hogy miként ismerje fel időben ezeket az izomdiszfunkciókat, fogazati és fejlődési eltéréseket.

Az időben elkezdett kezeléssel megelőzhető a szabálytalan fogazat kialakulása, illetve jól orvosolhatóak a már meglévő elváltozások.

A myofunkcionális fogszabályozás nemcsak az elváltozásokat kezeli, hanem azok okait is, jó irányba befolyásolva ezzel az arcfejlődést, illetve megakadályozva a visszaesés lehetőségeit.

A háttérben sokszor az arc- és rágóizomzat rossz szokásai állnak.

A rossz myofunkcionális (azaz izomműködési) szokások között említhetjük
- az ujjszopást, cumizást
- a körömrágást
- a szájlégzést
- az intenzív, cél nélküli ajakizommozgást és
- a nyelvlökéses és egyéb rossz nyeléstípusokat

A következmény:
- nyitott harapás, mélyharapás
- "pókharapás", "bulldogharapás", élharapás, keresztharapás
- torlódott fogak
- kusza fogazat

Kattintson ide, ha bővebb információt óhajt arról, hogy miért okoznak fogazati problémákat a rossz izomműködési a (továbbiakban myofunkcionális) szokások.

Ezek a problémák természetükből adódóan már a korai gyermekkorban jelentkeznek, s általában a szülők is keresik a mielőbbi megoldást. A fix fogszabályozó készülékek felhelyezésére azonban csak a maradó fogak kibújása után (10-14 éves kor körül) van lehetőség. Ekkor egyrészt már nehezebb a feladat, másrészt gyakran szükségessé válik az egészséges fogak kihúzása, harmadrészt a rossz szokások kezeletlensége folytán a szabályozás után a fogak "visszakúsznak" eredeti helyükre.
Ez nem csoda, hiszen a rögzített fogszabályozó készülékek csak a fogak pozícióját változtatják meg, az alapproblémát - a fogakra ható erőket nem szüntetik meg.

Addig nem tehetünk semmit? DE - ma már igen!

Semmiképp ne várja meg, hogy a gyermek összes maradó foga kibújjon!

Az arc- és rágóizomzat rossz szokásait és az ezek következtében létrejövő fogazati és arcfejlődési rendellenességek jelentős részét korán (akár már 3 éves kortól) egyszerűen megszüntethetjük egy olyan eszközcsaláddal - a Myofunkcionális Trénerrendszerrel - mely a rágóizmok rossz szokásait kezeli.
A terápia legoptimálisabb kezdési időpontja a 6-8 éves kor. Az időben elkezdett kezeléssel az elváltozások még könnyen orvosolhatók, megúszhatjuk a szabályozási célból végzett foghúzásokat, és elősegítjük az arc megfelelő fejlődését. Röviden: esélyt adunk arra, hogy gyermekünknek harmonikusan fejlett, vonzó arca legyen.


A készülékeket fogszabályozó szakorvosok és fogorvosok alkalmazzák.

A bal oldali orvoskeresőre kattintva az űrlap kitöltésével megtudhatja, kik foglalkoznak az Ön környezetében myofunkcionális fogszabályozással!


Egy példa:

 
A kezelés előtt nyitott harapás, hátrébb álló alsó állcsont jellemzi
a panaszokat. A háttérben nyelvlökéses nyelés és az alsó ajakizom túlműködése áll.
 
Jól látható, hogy a nyitott harapás megszűnt, az alsó és felső fogak harmonikusan illeszkednek. Ezen túl nemcsak a fogak állása lett megfelelő, de az arc is arányos.

Kérjük, válasszon a bal oldali menüpontokból!

 

e-mail: info@fogvedo.hu